Share
Voorvertoning
 
 
Nederland bouwt gasnet om tot waterstofnetwerk
Nederland is hoogstwaarschijnlijk straks het eerste land ter wereld met een waterstofnetwerk. De GasUnie heeft namelijk van het kabinet de opdracht gekregen om een waterstofnetwerk te bouwen. Deze beslissing is een grote doorbraak binnen de energietransitie.
 
Een duurzaam leven voor beginners
Hoe kan je nou duurzamer leven? Wat levert dat op en vooral wat kost het? Een steentje bijdrage aan een duurzamere toekomst is veel eenvoudiger en ook goedkoper dan je misschien denkt. En het levert je ook nog wat op in de portemonnee.

 
VRAAG VAN DE MAAND
Nederland gaat een waterstofnetwerk bouwen voor het verwarmen van industrie en huizen. Hierdoor moet groene waterstof gaan lopen, dat opgewekt wordt door eigen windparken op zee. Als er niet voldoende groene waterstof is, kan dit worden geïmporteerd vanuit het buitenland via bestaande gasleidingen. Blauwe waterstof kan ook, maar hierbij wordt vrijgekomen CO2 niet opgevangen en dit is dus minder duurzaam.

 
 
Nederland moet straks miljoenen zonnepanelen recyclen
Nu is er nog niet zoveel aan de hand, maar wat doen we straks met de afval van de 35 miljoen zonnepanelen die er nu al liggen? Vanaf 2030 verwachten we de eerste grote toestroom die we moeten gaan recyclen.
 
CO2 daling niet voldoende, CCS de oplossing?
Ondanks dat de CO2-uitstoot in 2020 is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor, is dit nog bij lange na niet voldoende voor het behalen van de zo belangrijke klimaatdoelen. Gaat CO2-opslag de uitkomst bieden?
Meer artikelen lezen?
 

Email Marketing door ActiveCampaign